Pár vřelých vět na úvod.
07.02.2016

Zdá se, že doba blogů a blogísků už pominula. Respektive pominula doba, kdy mít blog bylo něco podobného jako mít dnes účet na Facebooku. Proč tedy nový blog?

Především jsem zjistil, že by bylo fajn mít nějaké místo, kde bych mohl čas od času zveřejnit své články nebo názory. Facebook nebo Twitter se k tomuto účelu příliš nehodí, takže blog se nabízí jako vhodné řešení. Rozhodně neočekávejte záplavu článků - nejsem grafoman (alespoň momentálně si to myslím). Spíše sem tam nějaké zajímavosti především ze světa informačních technologií. Pracuji totiž jako Java vývojář a někdy objevím něco zajímavého, bylo by tedy škoda se o to nepodělit i s ostatními. Momentálně mám jeden článek o Javě rozepsaný. Samozřejmě nebudu se věnovat pouze Javě, ale i jiným programovacím jazyků a technologiím. Určitě se objeví i něco o Javascriptu, možná i Objective C, Scheme / Lisp, AI (umělá inteligence). Prostě to, co mě zajímá. Psát budu pravděpodobně především česky, ale pokud se bude jednat o téma, které by mohlo být zajímavé i pro zahraniční návštěvníky, napíšu ho anglicky. Právě připravovaný článek o Javě bude anglicky.

Na závěr trochu technického pozadí. Blog je hostovaný na Amazon AWS službě S3. Přemýšlel jsem, jestli má smysl vytvářet RSS kanál, ale nakonec ho zatím nebudu podporovat. Oznámení o nových článcích budu psát na Twitter, kdo má zájem, může sledovat. Odkaz je v pravém sloupci. Diskuse podporovány nejsou, ale pokud máte zajímavou připomínku k některému článku, pošlete ji mailem (nigol@nigol.cz) a já ji případně zveřejním (nepředpokládám, že mi někdy něco přijde ;)).

Pokud jste dočetli až sem, gratuluji a budu se těšit u dalších článků.